Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 tojás, 5 dkg liszt, só |
Bögrébe felütök egy-két tojást, teszek rá 1-2 csipet sót és pár kanál liszttel lágy, félig folyós tésztát kutyulok belőle. Ha a leves már majdnem kész, folyamatos keverés mellett vékonyan belecsurgatom. A csurgatás vastagsága és a keverés sebessége alakítja ki a tésztacseppek méretét. Ha beledolgoztam minden tésztát, még egyet hadd rottyanjon, és kész is a finom leveske. Szebb színe lesz a tésztának, ha só helyett finomra szitált ételízesítőt teszek bele. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Ezt nálunk rongyoslaskának nevezzük.