recept: Csurgatott tészta, Kifőzde
Csurgatott tészta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 tojás,
5 dkg liszt,



Bögrébe felütök egy-két tojást, teszek rá 1-2 csipet sót és pár kanál liszttel lágy, félig folyós tésztát kutyulok belőle.
Ha a leves már majdnem kész, folyamatos keverés mellett vékonyan belecsurgatom. A csurgatás vastagsága és a keverés sebessége alakítja ki a tésztacseppek méretét.
Ha beledolgoztam minden tésztát, még egyet hadd rottyanjon, és kész is a finom leveske.
Szebb színe lesz a tésztának, ha só helyett finomra szitált ételízesítőt teszek bele.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Anyámtól lestem el.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:02:46 - 1.68)
Hozzászólások:

Sancho (2012-02-06 11:49:00):
Ezt nálunk rongyoslaskának nevezzük.

Megjegyzés a recepthez